Kroppens vigtige rolle i terapi og bevidsthedsarbejde

For mig er essensen i selvudvikling, terapi, bevidsthedsarbejde og spiritualitet at blive kærligt forbundet med sig selv samt at kunne mærke og være sin sandhed.

Det er min erfaring, at dette ikke bare kræver bevidsthed og klarhed på et mentalt og intuitivt plan.

Det skal også forenes med, integreres og groundes i evnen til at føle og sanse, rumme og elske. Både fra de mest subtile, uhåndgribelige til de mere intense sansninger.

Forening af bevidsthed og krop/følelser er for mig NØGLEN til at finde ind til den indre sandhed.

 

Men ikke bare det.

Foreningen er også nøglen til at skabe et trygt, kærligt og nærende fundament indeni – at kunne stå stabilt i det i – også når stormen raser. Når det er etableret, og du evner at møde både dit lys og mørke fra det sted, er det DIN NATUR at navigere gennem og møde andre mennesker og livet fra samme sted.

Det er for mig vejen til FRED – ikke bare inden i og i relationer, men i verden.

Selv om det kan lyde både fluffy og lidt storslået, er det i mit univers meget konkret og simpelt i det øjeblik kroppen kobles på.

 

Din krop er både adgangen til dit ubevidste og din sandhed.

De kropssansninger, du mærker hver dag, er en indre vis kommunikation, statusopdatering og guidance på mange planer: fysisk, følelsesmæssigt, energetisk og intuitivt. Gennem disse sansninger, har du mulighed for at genoprette balancen i kroppen, dine relationer og i livet, når du er overbelastet og måske endda kommet ud af kurs.

Er du stresset, plaget af angst, depression, mindreværd, udfordret i dine relationer, har følelsesmæssige blokeringer og negative overbevisninger vil feedbacken fx sanses gennem indre uro, ømhed, manglende energi, spændinger og smerte i kroppen, hovedpine, træthed, dårlig fordøjelse, søvnforstyrrelser mm

Det er op til dig at lytte og reagere. 

For at kunne reagere på sansningerne, skal du både kunne mærke din krop, og ikke mindst respektere det, du mærker.

Begge dele, og især sidstnævnte, kan være en stor udfordring i en travl hverdag, hvor vi ofte er på farten, bombarderes med indtryk og stiller meget høje krav til os selv både professionelt og privat.

Vi har så meget fokus på det, der giver os anerkendelse og status – alt det vi skal nå og lykkes med. 

 

Men vi glemmer en meget essentiel ting:  Vores krop og dens tilgængelige livsenergi, som er vores adgangsbillet til livet.  Jo friere den flyder gennem os, des mere energi, sundhed og livskvalitet mærker vi. 

Til gengæld både blokerer og bruger så meget livsenergi på at lukke af kroppens signaler, lukker øjnene og hjertet i, løber fra, holder nede… holder ud!

Og når livsenergien opbrugt, rinder livet ud – så er det slut. Det hjælper hverken titler, penge eller glansbilledet på. 

 

Derfor er det investeringen værd at begynde at lytte og reagere. 

Når vi tør stoppe op, sætte tempoet ned og være stille, begynder vi at føle og mærke igen.

Vi får adgang til livet i og omkring os, som det er. Uanset hvor blidt, intenst, nydelsesfuld, kaotisk, overvældende eller smertefuldt, det må opleves.

Vi opdager, vi kan nyde det levende og nærende – i stilheden og vores væren. 

 

Det er også i kølvandet af villigheden og evnen til at være med alle sansninger at dine svar, DIN sandhed og klarhed toner frem. Svar, der altid vil skabe mere bevidsthed, kærlighed, intimitet og forbindelse, til dig og dem du holder af.

 

For mig er det at inddrage kroppen at tage skridtet fra at have en masse viden og teori tilgængelig, til at have integreret en kærlig og værdig visdom indeni.